fbpx
Kan væggelus springe eller hoppe?

Væggelus har ikke så kraftige bagben som lopper. De kan derfor ikke generere den kraft, der skal til – og kan derfor hverken springe eller hoppe.

Forskelle mellem væggelus og lopper

Parasitter i hjemmet

Lopper og væggelus er begge svære at udrydde indendørs. Når de først er kommet ind i et hjem, formerer de sig og spiser menneske- og dyreblod. Disse skadedyr er parasitter, som er så små, at de har rig mulighed for at gemme sig indendørs. Ofte kommer de til et nyt hjem via tøj, bagage, madrasser, kæledyr og brugte møbler.

Det kan være svært at kende forskel på lopper og væggelus, fordi de ligner hinanden på mange måder, og begge insekter bider.

Udseende

Begge skadedyr er rødbrune og er store nok til at se med det blotte øje. Loppen er smal og aflang, mens væggelusen er flad og oval.

Værter

Lopper og væggelus spiser begge blod fra pattedyr. Væggelus foretrækker blod fra mennesker, og lopper foretrækker blod fra dyr. Man kan ikke alene identificere et insekt ud fra dets bid, fordi alle reagerer forskelligt på bid fra lopper og væggelus.

Bevægelse

Man kan skelne mellem lopper og væggelus på måden de bevæger sig. Lopper har stærke ben, der kan hoppe over relativt lange distancer. Væggelus kravler langsomt og kan hverken flyve eller hoppe.

Behandling for væggelus og lopper

Man kan reducere en bestand af lopper og væggelus ved at rense madrasser og give kæledyr et bad, men det er langt fra nok til at stoppe et angreb og udrydde hele bestanden af skadedyrene. Kontakt derfor Absolut Skadedyrsservice for at få den bedste hjælp til at identificere og fjerne skadedyrene i dit hjem.