fbpx

Kan man se væggelus?

En voksen væggelus er lige så stor som en æblekerne, og derfor kan man godt se dem uden forstørrelsesglas. Væggelus er nataktive og gode til at gemme sig, og derfor er de eksperter i at forblive usete. Væggelus spiser, når mennesker sover, og derfor er man nødt til at finde andre tegn på væggelus.

Hvor store er væggelusnymfer?

De unge væggelus er på størrelse med et knappenålshoved, og er næsten gennemsigtige i farven. De får først farve, når de har spist blod første gang, og så bliver de brune. Der går cirka seks uger fra et æg er klækket, til væggelusen er voksen og kønsmoden.

Kan størrelsen på en væggelus ændre sig?

En voksen væggelus er cirka en halv centimeter lang, og har en oval, flad krop. Når væggelusen har spist, svulmer den op, og ser derfor større ud. Derfor kan størrelsen på en væggelus ændre sig, alt efter om den leder efter mad, eller om den netop har spist. Formen på kroppen bliver også mere cylindrisk, når den har spist.

At udrydde et angreb

Væggelus skal ikke spise mere end en gang om ugen, men alligevel formerer de sig meget hurtigt. Derfor kommer et angreb fra væggelus hurtigt ud af kontrol, og jo før, man få en professionel skadedyrsbekæmper til at hjælpe, jo lettere er det at fjerne skadedyrene. Kontakt derfor Absolut Skadedyrsservice for hurtig og sikker fjernelse af væggelus.