fbpx

Der er stor forskel på, hvor følsomme mennesker er over for væggelusebid. Hos de fleste forårsager biddene røde kløende knopper, som er en allergisk reaktion på de fremmede proteiner i væggelusens spyt. Omkring 10 % reagerer dog overhovedet ikke på væggelusens bid. Det vil sige, at de kan afgive blod til mange væggelus uden at mærke det og måske først opdage lusene ved et tilfælde.

Netop fordi vi reagerer så forskelligt på insektbid og stik, kan det være svært eller nærmest umuligt umiddelbart at skelne den ene slags kløende udslet fra den anden. Stikkene kan desuden forveksles med hudreaktioner, der skyldes overfølsomhed, og dette gør heller ikke sagen nemmere.

For at få en idé om, hvad man er blevet stukket af, må man gøre sig klart, om man er blevet bidt/stukket inden døre eller udendørs, hvornår på dagen det er sket, og hvor på kroppen biddene sidder.

Det peger i retning af væggelus, hvis man er blevet bidt om natten, på blottede legemsdele, og hvis det evt. er sket på et hotelværelse.

En almindelig myg kan det dog også være. En loppe vil modsat helst bide under tøjet, og gerne hvor det strammer, eller der hvor kroppen er i kontakt med underlaget, da de nemlig gerne vil kunne stemme imod, når de skal stikke snablen ind for at suge blod.

En ting er bid og stik fra væggelus. Noget andet er, hvordan de faktisk ser ud. Klik og se både skitser og fotos af væggelus udseende her.