//eu.cookie-script.com/s/50d14cb47efacde69f9d3757004d5b11.js Kan væggelus flyve? · Væggelushunde

Har væggelus vinger?

Man mener, at væggelusens forfader har haft vinger, men det har den moderne væggelus ikke. Væggelus kan ikke hoppe eller flyve, og kan kun kravle og klatre for at nå en vært.

Kan væggelus flyve ind i huse?

Selv det mest rene hus kan få væggelus. Skadedyret kommer ikke ind gennem vinduer og døre, for de kan ikke flyve. Væggelus kommer som regel fra kollegier, hoteller, hjem og skoler, og bliver transporteret via møbler, tasker og kufferter.

Når først en væggelus er kommet til et nyt hjem, formerer den sig hurtigt. Af og til finder man også væggelus i taxaer, lejebiler og offentlige transportmidler.

Væggelus har meget begrænsede muligheder for bevægelse, og sætter sig derfor fast i tøj og tasker, så de kan blive transporteret til et nyt levested. Det er også på en måde, at væggelus spreder sig til flere rum. De kan dog også kravle, og kravler for eksempel under gulvtæpper.

Væggelus gemmer sig, indtil de om natten kravler frem for at suge blod fra mennesker.

Fjernelse af væggelus

Selvom væggelus ikke flyver, er det et skadedyr, der er svært at komme til livs. De er gode til at gemme sig, og formerer sig hurtigt. Derfor er det vigtigt at kontakte Absolut Skadedyrsservice, som er specialiserede i at udrydde væggelus.