//eu.cookie-script.com/s/50d14cb47efacde69f9d3757004d5b11.js Kan væggelus leve i kulde? · Væggelushunde

Væggelus og temperaturer

Væggelus kan tilpasse sig kulde, og trives derfor under mange forskellige forhold. Væggelus er ikke kræsne i forhold til levesteder og blod, som de lever af. Så længe væggelusen har mulighed for at suge blod fra mennesker eller kæledyr, kan de overleve det meste.

Lever væggelus i kulde?

Forgængerne for de væggelus, vi kender i dag, levede i huler og spiste blod fra flagermus. Her var koldere, end de forhold væggelus normalt lever under i dag. Men det har dog gjort, at væggelus sagtens kan overleve i relativt kolde bygninger. Derfor er væggelus også almindelige om vinteren.

Kan man fryse væggelus?

Selvom væggelus kan leve i kulde, bruger man af og til frysning som middel mod væggelus. Der er nogle tips, man kan bruge, hvis man vil fryse væggelus:

Brug altid en fryser til at fryse væggelus. Man kan ikke stole på, at det er nok at sætte møbler udendørs i frostvejr, da vejret kan ændre sig.

De fleste ting i hjemmet kan tåle at blive frosset, men frys aldrig elektronik, antikviteter og andre værdigenstande.

Genstandene skal fryses ved minus 20 grader celsius eller koldere i mindst fire dage.

Udryddelse af væggelus

Væggelus kan leve i kulde til et vist punkt, men de kan ikke tåle at komme i en almindelig fryser. Denne metode er desværre ikke ideel, da man ikke kan fryse store ting, som for eksempel senge og klædeskabe, som er nogle af de steder, hvor væggelus ofte bor.

Desuden skal man behandle resten af boligen, da tingene ellers bare bliver angrebet igen så snart, de kommer ud af fryseren. Absolut Skadedyrsservice kan hjælpe dig med at fjerne alle væggelus sikkert og effektivt.