//eu.cookie-script.com/s/50d14cb47efacde69f9d3757004d5b11.js Lugt fra væggelus · Væggelushunde

Hvordan lugter væggelus?

Væggelus kan komme ind i et hjem fra flere forskellige måder, blandt andet ved at sætte sig fast i menneskers tøj og tasker.

Når først man har væggelus i hjemmet, er der flere forskellige måder at finde dem på. Blandt andet kan man kende dem på lugten. De lugte nemlig jordet og sødt, lidt ligesom bær. Man kan som regel først lugte væggelus, når der er rigtig mange på et sted.

Lugten er blot en af mange måder at identificere et væggelusangreb i hjemmet. Andre tegn er mørke blod- og afføringspletter i sengetøj og irriteret hud, når væggelusene har bidt.

Væggelus bider ofte mennesker på halsen og i hovedet, men kan bide og suge blod overalt fra kroppen, når huden er bar om natten. Væggelusen har en form for bedøvelsesmiddel og blodfortynder i sit spyt, og derfor opdager man ikke et bid, før huden slår ud op til flere dage senere.

Biddene irriterer og kan give udslæt, men væggelus smitter ikke med sygdomme, når de bider.

Væggelus er svære at bekæmpe i hjemmet, og når de er i fare, udskiller de et nødferomon, som gør dem i stand til at flytte sig hurtigere. Feromonet gør også, at de andre væggelus i nærheden ved, at de skal blive ved med at gemme sig. Man kommer nemmest af med væggelus ved at kontakte Absolut Skadedyrsservice for at få hurtig og professionel hjælp til bekæmpelse.