//eu.cookie-script.com/s/50d14cb47efacde69f9d3757004d5b11.js Hvordan ser væggelus ud? Udvalgte billeder af væggelus udseende
Hvordan ser væggelus ud?

Væggelus udseende er brun, omkring 5 mm lang. Kroppen er oval og bagkroppen er helt flad efter lang tid uden næring. De udvikler sig i stadier og har derfor varierende udseende.

Væggelus udseende gengives nu en gang bedst med billeder og skitser. Herunder kan du se en samling af væggelus i forskellige stadier fra æg, nymfe til voksen – altså en komplet livscyklus for væggelus.

Den voksne dyr er 4-5 mm lang og 2-3 mm bred. Den er altså nem at se med det blotte øje. Farven er rødbrun, og kropsformen nærmest oval. Væggelusen er fladtrykt, og dermed er den velegnet til at gemme sig i revner og sprækker.

Modsat andre tæger har den ingen vinger. Det bagerste vingepar mangler helt, mens det forreste par er reduceret til et par små labber. Bagkroppen er altså blottet, og man kan tydeligt se dens leddeling.

Hannerne er generelt større end hunnerne, og deres bagkrop med kønsorganerne er spidsere.

De øverste billeder viser insekternes udseende, mens de nederste billeder viser, hvordan det ser ud, når man har væggelusbid på arme, ben og hænder.