//eu.cookie-script.com/s/50d14cb47efacde69f9d3757004d5b11.js Væggelus i topmadrasser · Væggelushunde

Væggelus bor på beskyttede, små steder, hvor de kan leve tæt og ikke blive opdaget. Væggelus bor især i små revner i soveværelset, og topmadrassen er ingen undtagelse.

Skadedyrsangreb i madrasser, dyner, polstrede møbler og topmadrasser kan ses på indtørret afføring fra insekterne. Væggelus skifter ham, når de gennemgår de fem nymfestadier, inden de bliver voksne. Og den hud, de smider, kan man ofte også finde i de angrebne områder. Væggelus ses af og til, hvis man kigger nøje efter. Syningerne i madrasser og topmadrasser er gode for væggelus at gemme sig i. De gemmer sig især på undersiden af madrasserne.

De sprays man selv kan købe mod væggelus er sjældent effektive til udryddelse af væggelus. Man kan støvsuge og vaske sengetøj ved høj temperatur, men det hjælper kun lidt, fordi man ikke kan komme alle væggelusene til livs på den måde. Hvis der er væggelus i sengetøj og madrasser, så sidder der også væggelus og æg inde i madrassen og andre steder i hjemmet, gemt, hvor man ikke kan få fat i dem. Hvis du mistænker et væggelusangreb, så kontakt straks en skadedyrsbekæmper for at få en vurdering af problemet.