//eu.cookie-script.com/s/50d14cb47efacde69f9d3757004d5b11.js Væggelusangreb · Væggelushunde

Væggelus er aktive om natten. De er små og flade og gode til at gemme sig i løbet af dagen. De gemmer sig i klædeskabe, madrasser, sengerammer, sengetøj, møbler og tæpper. Man finder oftest væggelus i syninger i madrasser eller i boksfjedre. Selvom man kan se en væggelus med det blotte øje, så er det ikke nødvendigt at finde dem for at vurdere, om der er væggelus i hjemmet. Man kan se spor efter væggelus, fordi de efterlader brune og sorte pletter af afføring og blod i madrassen, på pudebetræk, lagen og dynebetræk.

Væggelus bliver ofte transporteret med bagage, og bliver derfor flyttet med rundt til hoteller, huse, lejligheder, kollegier og andre boliger. Fordi væggelus er så gode til at gemme sig, er det svært at komme af med et angreb fra væggelus uden professionel hjælp.

En enkelt hun kan lægge 200-500 æg i sin levetid, og lægger 2-5 æg hver dag. Derfor kan bare én enkelt overlevende væggelus hurtigt blive til et nyt skadedyrsangreb. Derfor er det vigtigt at kontakte en professionel skadedyrsbekæmper for at komme problemet til livs.